Akümülatör Geçici Depolama
AKÜMÜLATÖR NEDİR?
Akümülatör; endüstride ve araçlarda otomatik marş, aydınlatma veya ateşleme gücü için kullanılan, şarj edilebilir sekonder hücrelerde kurşunla sülfürik asit arasındaki kimyasal reaksiyon sonucu kimyasal enerjinin doğrudan dönüşümü ile üretilen elektrik enerjisi kaynağını ifade eder.
Teknolojinin gelişmesi, ihtiyaçların bu doğrultuda artması / değişmesiyle birlikte, akümülatörler hayatımızın her alanında önemli bir yer tutmaktadır.
Kullanım ömrünü tamamladıktan sonra atık haline gelen aküler, doğru yönetilemez ise çevre ve insan sağlığı için risk, ekonomi için önemli kayıplara neden olurlar.
Atık haline gelen akümülatörlerin uygun koşullarda depolandıktan sonra özel araçlarla taşınarak geri kazanım tesislerine gönderilmesi sağlanmalıdır. 1 ton kurşunun cevherden elde edilmesi için 345 kwh enerji harcanırken 1 ton kurşunun atık aküden elde edilmesi için yalnızca 115kwh enerji harcanır. Bu da hem enerji tasarrufu hem de ülke ekonomisine katkı sağlar.
Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden aldığımız "Atık Akümülatör Geçici Depolama İzin Belgemiz" ile tesislerden atık olarak çıkan akümülatörleri lisanslı araçlarımız ile alımını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Akümülatör konusunda yetkili kuruluş olan Aküder ile protokolümüz bulunmaktadır.